Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Анатолій Гриценко відповів на запитання глядачів херсонського телеканалу

Лідер «Громадянської позиції» постійно зустрічається з партійним активом трьох південних областей України. У прямому ефірі телеканалу «Скіфія» він відповів на запитання телеглядачів.

Студенти однієї з вишів поцікавились у Анатолія Гриценка, як можна потрапити на його лекції. Кандидат технічних наук, автор більш, ніж 100 наукових робіт, виданих в 6 країнах світу, постійно викладає студентам Києво-Могилянської Академії. Під час візиту до сусіднього Миколаєва прочитав лекцію для тамтешніх студентів.

 – Я скажу спочатку делікатно: якщо мене запросять до херсонських університетів, то я обов’язково прийду. А неделікатно – минулого разу, коли я просив організувати лекцію, всі відмовили, мабуть, побоялись, – відповів Анатолій Гриценко.

До херсонського мовника – телеканалу “Скіфія”, який працює в режимі онлайн, зателефонували і з Миколаєва. Питання стосувалось подальшої долі крейсера «Україна».

 – Це трагедія для суднобудівників, тому що крейсер почали будувати ще за радянських часів. Це справді потужне судно, але стоїть недобудоване вже понад 20 років. На нього витрачаються кошти, а продати його неможливо, тому що Росія блокує продаж своїх систем озброєння. Єдиний вихід: самі миколаївці повинні вирішити і продати його не як воєнний крейсер, а, приміром, туристичний. І за ці кошти виплатити борг по заробітній платі корабелам.

Цікавились глядачі й розміром пенсій, які, на їхню думку, нараховуються несправедливо. Спитали й про розмір пенсії і у самого політичного діяча, екс-мінстра оборони України.

 – Моя пенсія становить 10 тисяч 740 гривень, хоча я обіймав і генеральську посаду. Чому такі пенсії зараз, я не можу відповісти. Треба щоб тут сиділи Гройсман і Рева. Але я можу сказати, від чого повинна залежати пенсія: по-перше, тривалість трудового стажу (довше працюєш – більше отримуєш), по-друге, від розміру зарплати (більший заробіток – більші внески платяться до Пенсійного фонду), по-третє, надбавка у 10% за особливі умови праці. Чому такі малі пенсії у науковців, я не розумію. Зараз молодь масово виїздить і працює на інші країни. Якщо так далі й буде, то в країні залишаться лише пенсіонери і непрацездатні.

Насамкінець прямоефірної передачі Анатолій Гриценко сказав, що вірить в Україну. Інакше б не відвідував міста, не спілкувався з громадянами, не читав би лекцій, а перебував би в затишному родинному колі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН