Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сьогодні у Херсоні перебуває лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко

Голова координаційної ради політичної партії “Громадянська позиція” дав прес-конференцію, заплановані телевізійні ефіри, проходять зустрічі з підприємцями та партійним активом. Анатолій Гриценко проводить серію зустрічей в обласних центрах України. Це, говорить політик, дає можливість відчувати проблеми людей й пропонувати шляхи їх вирішення.

«У нас запланована зустріч з промисловцями та підприємцями, оскільки відповіді на всі питання, які торкаються пенсіонерів, аграріїв, поліцейських, вчителів, лікарів, солдатів, може дати лише економіка. Ми не можемо спокійно дивитись на те, як мільйони людей потоками, яких до сих пір не було, кидають свою країну, як матір не має впевненості в тому, що її дитина може себе реалізувати. Для цього потрібно створити робочі місця, і не на 3 200 грн., а високотехнологічні, які дають можливість людині жити й працювати», – зазначив на прес-конференції Анатолій Гриценко.

Лідер «Громадянської позиції» повідомив, що від слів про об’єднання з іншими політичними силами партія перейшла до справи. До партії доєдналась «Альтернатива» Єгора Фірсова та «Народний контроль» на чолі з Дмитром Добродомовим. Тривають перемовини із «Самопоміччю», «Європейською партією», «Демальянсом», «Силою людей», «Хвилею» та кількома громадськими організаціями.

«Я відчуваю, що люди на виборах не хочуть бачити довжелезні бюлетені з 150 кандидатами. Ми об’єднуємось з тими, з ким маємо спільні життєві цінності й переконання. Ця платформа не ставить за мету – привести на пост президента свого кандидата, а сформувати команду, яка виграє вибори – президентські, парламентські, місцеві і утворити ефективну команду. Вибори – це 10% наших зусиль, а 90% знадобляться потім, щоб зробити те, чого очікують люди», – продовжив політик.

Інститут антикорупційного суду необхідний на цьому етапі розвитку України, вважає Анатолій Гриценко. Інстанція, яка розглядатиме справи лише посадовців вищого ешелону влади, має припинити практику, коли справи проти крупних корупціонерів відкладаються або ж взагалі не розглядаються.

Крім цього, для посилення відповідальності народних депутатів Анатолій Гриценко пропонує прийняти низку законодавчих актів, в яких передбачені процедури імпічменту президента та позбавлення мандатів за прогули або «кнопкодавство».

«Люди відчувають, як їх використовують на виборах. Ті, хто пройшли в парламент, не ходять на засідання. Це неприйнятно. Я внесу пакет законів, за якими влада повинна бути відповідальною. Принцип : «Роби, як я». Почну з процедури імпічменту і скасування депутатської недоторканності, і ще два важливих інструменти відсторонення недбалих депутатів: по-перше, за те, що натиснув іншу кнопку, рішенням адмінсуду позбавляється мандата, по-друге, якщо не ходять на роботу і пропустили 10% пленарних засідань, – теж саме. Відповідальність треба встановити», – сказав Анатолій Гриценко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН