Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Хто насправді очолює фракцію “Самопоміч” у Херсонській міськраді?

У прямому ефірі студії «Українського півдня» Олег Березюк повідомив, хто є істинним головою фракції «Самопоміч» у Херсонській міськраді, та розповів про особливості реформування медицини в області.

Голова парламентської фракції «Самопоміч» перебуває у робочій поїздці на Херсонщині, протягом якої відвідує обласний центр та райони з метою вивчити, як на місцях люди сприймають те, що робить центральна влада: хід медичної реформи та децентралізаційних процесів, видачу субсидій на сплату за послуги ЖКГ.

Реформування медичної галузі особливо цікавило народного депутата під час зустрічей з колективами. Конфліктна ситуація у Каховській районній лікарні виникла, вважає Олег Березюк, через те, що Департамент охорони здоров’я дезінформував медичних працівників.

«Обласний Департамент не пояснює і не зацікавлений, щоб лікар знав суть цієї реформи, бо якщо лікар дізнається, то починає хотіти її. Не хочуть віддати лікарю й пацієнту гроші, які дає держава. У Каховській лікарні – конфлікт через неправильне управління. Вирішили створити професійну групу лікарів та управлінців, які запропонують області, як реформувати галузь у їхньому районі. Відбулась і жорстка професійна ( я за фахом – лікар) розмова з працівниками поліклінічної служби Херсонської лікарні ім. Є. Є. Карабелеша. Вони надають таку якісну медичну послугу, що не всюди зустрінеш в Україні. І потрібно використати шанс медичної реформи і зробити послугу доступною», – розповів Олег Березюк.

Голова парламентської партії «Самопоміч» прокоментував ситуацію з однопартійцями, що сталась у Херсонській міській раді. Тривалий час у депутатському корпусі одночасно діяли дві «Самопомочі».

«Ті депутати, які зайшли під час виборів з нашої «Самопомочі», але втратили принципи, ідеологічні засади, стали служити іншим корисливим інтересам, були виключені з партії. Зараз у міській раді Херсона є дві людини – Андрій Дмітрієв та Дініс Бердник, які відстоюють інтереси мешканців Херсона і дотримуються партійних принципів. Ми – перша політична сила, яка робить це відкрито, бо люди слабі, а політика – велика спокуса», – прокоментував народний депутат.

Ситуація у Херсоні не є прецедентом. У міській раді Чернівців рішенням політради була розпущена фракція «Самопомочі», у Дніпрі – виключений з партії секретар міської ради.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН