Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина розгортає територіальну оборону

Херсонщина розгортає територіальну оборону. А саме: з 5 грудня у області розпочинається 10-денний цикл полігонних тактичних навчань з військовозобов’язаними, що входять до складу територіальної оборони Херсонщини. Триватимуть збори до 15 грудня включно та складатимуться з трьох етапів: теоретичний курс, виконання практичних стрільб, практичні заняття з охорони та оборони вважливих державних об’єктів.

«Україна з 2014 року проживає у воєнному стані. Ми розпочинали з Єдиного дня стрільця , потім було запроваджено навчання рот територіальної оборони на вихідних, а вже у вересні цього року – розгорнуто бригаду ТрО та масштабні збори 124 бригади територіальної оборони Херсонської області. Сьогодні ж під час воєнного стану вище військове командування визначило, що дня нашого регіону необхідно провести додаткові навчання. Ми вже знаємо наші можливості, це не є для нас складним, чи чимось новим. Тому закликаю усіх долучатися і брати активну участь у зборах ТрО заради захисту нашої держави. Якщо після Керченської агресії ми не відреагуємо, то гріш нам ціна!», – звернувся Андрій Гордєєв.

Звертаємо увагу, що це – не мобілізація і не призов. Це – позапланові навчання, якi будуть сприяти згуртуванню вiйськового коллективу, накопиченню практичного досвiду для обороноздатностi нашої країни.

«Закликаю жителів області не панікувати через збільшення військової присутності у регіоні – це вимушені заходи у воєнному стані. За кожним херсонським деревом на агресора буде чекати достойна відсіч», – запевнив Андрій Гордєєв.

Нагадаємо, що згідно з Указом Президента України в десятьох областях нашої держави було введено воєнний стан.

У зв’язку з цим посилено охорону та оборону важливих стратегічних об’єктів на території Херсонської області: об’єктів державного значення, гідротехнічних споруд, мостів, транспортних вузлів, адміністративних будівель тощо. Виконання таких  завдань покладається на підрозділи територіальної оборони.

На період проведення тактичних навчань військовозобов’язані забезпечуються одягом військового зразка, зарчуванням, проживанням та медичним обслуговуванням за рахунок МО України. Потребуючим сплачується проїзд до місця проведення навчань та у зворотньому напрямку.

Крім того:

  • ГАРАНТУЄТЬСЯ: збереження робочого місця;
  • КОМПЕНСУЄТЬСЯ: середньомісячна заробітна плата (для працюючих) за час перебування у військовій частині, вартість проїзду до військової частини та у зворотному напрямку (за потреби);
  • ВИПЛАЧУЄТЬСЯ (залежно від працевлаштованості, наявності укладеного контракту та категорії особового складу): грошова винагорода за 10 діб підготовки –  в сумі до 1611,12 грн.

ЗАХИСТИМО СВІЙ ДІМ – ЗАХИСТИМО УКРАЇНУ!

сайт Херсонскьої ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН