Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонське ОСББ першим в Україні повністю модернізувало систему опалення

У багатоповерхівці по пр. 200 років Херсона запрацював індивідуальний теплопункт. На кожний радіатор в кожній квартирі встановлені терморегулятори та прилади розподілу теплоенергії. Повну модернізацію системи провела херсонська компанія «Теплотехніка».

Відтепер співвласники об’єднання «Молодіжна 2016» мають можливість регулювати температуру теплоносія в залежності від зовнішньої температури та спалачувати тільки за те тепло яке їм необхідно. Тобто, якщо за вікном – плюс і доволі тепло, прилади знижують температуру теплоносія. Автоматичні балансуючі клапани дозволяють рівномірно подавати тепло по всіх стояках і радіаторах, а не лише до ближніх.

Також встановлений графік подачі – вночі температура падає до комфортних +18°. Такий режим економить від 100 до 200 гривень на місяць кожному зі співвласників. Реальна економія може досягати до 35%. Економити може кожен власник квартири, встановлюючи комфортну температуру на радіаторному терморегуляторі, а вирахувати кількість витраченої енергії можна за розподільником. Прилад в кожній оселі встановлюють спеціалісти компанії «Теплотехніка». Наступний етап – налагодження збору інформації про витрачені кілокалорії онлайн.

«Після того, як ми проаналізували ситуацію, ми почали вести перемовини з чеською фірмою «APATOR», яка дотримується політики відкритості обліку. Тобто кожен мешканець має бачити і розуміти, як відбувається облік витраченої теплової енергії. Представники компанії проявили бажання приїхати, провести навчання, поділитись своїми напрацюваннями», – розповів керівник групи компаній «Теплотехніка» Олександр Скороход.

«У Чехії у всіх квартирах з центральною системою опалення встановлені прилади розподілу енергії. Зараз приїхали допомогти першим партнерам в Україні налагодити систему, встановлену поки що в одному будинку, і пояснити принцип роботи всіх приладів», – сказав комерційний директор чеської компанії «APATOR METRA» Томас Дус.

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків «Молодіжна 2016» скористалось «теплим кредитом». Пішли на витрати мешканці будинку, бо сплачували за рахунками ТЕЦ величезні гроші, а самі замерзали у квартирах.

«Ми вирішили провести повну модернізацію системи опалення. Щоб мінімізувати витрати, встановили індивідуальний теплопункт та прилади розподілу енергії на кожну батарею. Весь проект обійшовся у 1 мільйон 200 тисяч гривень. За програмою «теплого кредиту», 40% вартості нам повернула держава, 30% – місто, а решту (30%) ми розподілили між всіма мешканцями», – прокоментував заступник голови правління ОСББ «Молодіжна 2016» Сергій Гоголь.

Компанія «Теплотехніка», яка реалізувала унікальний проект в одному херсонському будинку, працює на ринку вже 22 роки. На її рахунку – десятки й сотні розробок та втілених проектів з енергозбереження.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН