Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Народні депутати підтримають рішення РНБО та Указ Президента України про введення воєнного стану, – Співаковський

Оскільки Херсонщина межує з окупованим РФ Кримом, в області  особливо активно обговорюють події в Керченській протоці, висловлюючи обурення діям країни-агресора, які напади на українські військові судна.

Херсонці готові до захисту своєї країни.

Відповідне рішення про введення воєнного стану повинна прийняти і Верховна Рада України. Народний депутат України від Херсонщини Олександр Співаковський на своїй сторінці у ФБ так прокоментував те, що відбувається в Азовському морі і повідомив, що народні обранці сьогодні збираються на позачергове засідання:

“Дорогі друзі!

Щойно закінчилось засідання Ради національної безпеки і оборони України, на якому розглядалась пропозиція Воєнного кабінету про запровадження в державі правового режиму воєнного стану.
Причиною термінового скликання сьогоднішнього засідання стало те, що війська країни – окупанта – Російської Федерації в черговий раз здійснили акт цинічної та відвертої агресії по відношенню до України!

На два наші броньовані артилерійські катери та рейдовий буксир здійснили напад втричі переважаючі сили противника, угрупування військових кораблів якого було підтримано авіацією та спецназом.
В результаті бандитського нападу, а інакше це і не назвеш, бо події розгортались в акваторії Азовського моря, шість наших моряків було поранено, двоє з них знаходяться в тяжкому стані, двадцять українських воїнів та три судна переважаючими силами ворога були захоплені в полон.

На відео, яке відображає ці критичні події ми бачимо стійкість та холоднокровність наших воїнів, а також безкінечний потік нецензурної лайки і істерики з боку загарбників.
Я переконаний, що все українське суспільство та влада маємо згуртуватись у досягненні єдиної мети – захисту українського народу, державного суверенітету та територіальної цілісності України від російської агресії!
Президент України Петро Олексійович Порошенко підтримав пропозицію РНБО про запровадження правового режиму воєнного стану.

Воєнний стан не є оголошенням війни, Україна не має наміру вести наступальні дії, мова іде про захист держави, її суверенітету”, – наголосив у своєму виступі Глава держави.

Військове положення вводится на 60 діб. І вже сьогодні, 26 листопада, Верховна Рада України має зібратися на позачергове засідання, на якому народні депутати України мають розглянути та підтримати проект рішення щодо введення воєнного стану.
Я переконаний, що всі народні обранці у умовах цинічного нападу російського агресора на наші військові кораблі одноголосно підтримають рішення РНБО та Указ Президента України про введення воєнного стану. 
До зустрічі в залі Верховної Ради України”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН