Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бранцю Кремля – херсонцю Шумкову, загрожує 4 роки ув’язнення

У Росії в суді 20 листопада продовжаться дебати у справі бранця Кремля, херсонця Олександра Шумкова, які розпочалися 14 листопада. Про це у Фейсбук повідомила тітка Сашка – Людмила Шумкова, передає ПІК.

«Сьогодні 14 листопада у Севському райнному суді розпочалися дебати у справі в’язня Кремля Олександра Шумкова», – повідомила вона.

Суд був наповнений співробітниками ФСБ. У суді була мама Сашка. “Сашко сміявся,  коли прокурор зачитував звинувачення,  настрій нормальний у нього. У залі суду був український консул”, – сказала Людмила Шумкова кореспонденту ПІК.

«Сторона обвинувачення в особі прокурора Севського району Володимира Мінакова зачитала звинувачення і просить для Сашка 4 роки ув’язнення (загального режиму). 20 листопада дебати продовжаться, до виступу готуються Захисник Роман Лизлов та Олександр», – написала тітка Сашка.

У СІЗО у Олександра, як розповіла ПІК Людмила Шумкова, вкрали теплі речі.

«Ми передавали йому куртку ще в листопаді того року, але на судах навіть в  мінус 20 ще з лютого він був без теплих речей. І зараз тільки в цій спортивній кофті, ну зізнався що вже давно куртки не має. Проте Сашко на побутових речах не зациклюється і ці факти випливають випадково».

Нагадаємо, херсонець Олександр Шумков нині є бранцем Кремля і перебуває в ув’язненні вже більше року. Справу проти нього вважають політично вмотивованою. Долею Шумкова переймаються США та Британія. У в’язниці Шумков оголосив голодування.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН