Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Кізомисі небайдужі мешканці громади влаштувли акцію «Екодесант»

У Кізомисі 10 листопада відбулася акція «Екодесант» по прибиранню та впорядкуванню дитячого майданчику та паркової зони біля нього, яку було організовано громадською організацією «Трансформація».

Під час акції було очищено територію від бур’янів, опалого листя та сміття, підсаджені 20 саджанців декоративно-паркових дерев (сумах), створено квіткові композиції із злакових декоративних рослин та різних багаторічних квітів.
Приємно, що в цьому році до акції долучилися жителі не тільки Кізомису, а й Велетенського та Херсона.

До акції долучилися Миколі Пандрак, Івану Романову, Миколі Голіку, Павлу Брикунцю, Світлані Мішиній, Валентині Кривошей, Валентині Зелінській, Інні Чупріні, Альоні Зелінській, Сергію Крутько.

Паркова зона та дитячий майданчик було облаштовано членами громади у 2015 році на місці стихійного сміттєзвалища навпроти Кізомиської школи. Багато сімей долучилися спів фінансуванням і участю у благоустрої та створені цих об’єктів. Активно долучалися і школярі Кізомиської школи. І це не дивно, так як об’єкти розташовані напроти школи. І більше всього на цій території проводять часу саме школярі.

Та на створенні не закінчується участь людей у облаштуванні і житті майданчику!!! Тому прибирають, впорядковують і поливають територію вже третій рік поспіль члени громадської організації «Трансформація» із невеликою кількістю активних жителів.

Прикро, що до цього процесу так і не долучилися найбільші користувачі цього простору – школярі та вчителі Кізомиської школи. Саме тому багато активних учасників створення цього майданчику не бажають приймати участь у його впорядкуванні. Не долучається до цього процесу і місцева влада, ігноруючи постійні звернення депутата цього округу та членів територіальної громади.

Ця ситуація є лакмусовим папірцем, який показує ступінь готовності нашої громади до змін та який приклад для наслідування показує тепла і гарна школа.

Білозерка.інфо

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН