Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Судова гілка влади тисне на громадську організацію Херсона

Про це на Фейсбуці повідомляє Гання Зарудня, яка очолює громадську організацію “Антонівська хвиля”:

 – ГО «Антонівська хвиля» з січня 2016р. в «чесному та гуманному» українському суді намагається захистити інтереси громади від олігархічних забаганок – звільнити від протизаконної забудови прибережну та водну акваторію р. Дніпро в Антонівці, в народі ця забудова відома як «маєток Костяка».

За цей час ми пройшли дуже складний шлях, це всі можливі суди, пережили реорганізацію суду. В минулому році подали судовий позов до Управління державного архітектурно – будівельного контролю Херсонської міської ради (на пана Маршака) щодо незаконної реєстрації «маєтку».

Херсонський міський суд залишив судовий позов без задоволення, а нещодавно утворений П’ятий апеляційний адміністративний суд в м. Одеса виніс Ухвалу, згідно якої за апеляційну скаргу ми повинні сплатити судовий збір в 7200 грн. не зважаючи на те ,що згідно ст..88 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуткові організації, які діють в інтересах громади звільняються від сплати судового збору.

ГО «Антонівська хвиля» за час боротьби за свої конституційні права пройшла дуже складний та тернистий шлях, це погрози, тиск зі сторони різних структур, а судова гілка влади забажала ще і за допомогою фінансового збору дотиснути нас. Не дивлячись на всі складнощі, ми будемо йти далі,продовжувати боротьбу з беззаконням,змусимо владу рахуватися з думкою громади, інакше нас не зрозуміють наші нашадки. Мальовничі куточки Антонівки повинні бути доступними для всі її жителів, а не окремих чиновників та олігархів!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН