Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутатка Херсонської міської ради через суд відстоює свої права

Йдеться про Юлію Єрему. Про судову тяганину вона сама повідомила на Фейсбуці:

 – На відміну від Марини Аврамівни, начальника відділу за зверненнями громадян у міськраді, котра відмовилася записувати мене на прийом до мера (бач, бо є особливий таємний регламент запису, та ця таємниця не розголошується), дівчатка з канцелярії адміністративного суду дуже вічливі професійні та приємні.

Подала апеляційну скаргу стосовно рішення суду від 05.08.2019р
Херсонський окружний адміністративний суд на мою думку виніс рішення всупереч Закону. Так, зі своєї сторони я довела суду, що я вже понад 10 місяців дійсно маю право бути визнаною депутаткою Херсонської міської ради у зв’язку зі смертю депутата Херсонської міської ради Васильєва Олександра Миколайовича. Також я довела суду, що я проінформувала про цей факт Херсонську міську виборчу комісію, яка не вчинила жодних дій щодо визнання мене депутаткою. Крім цього, я зробила всім можливі кроки, а саме і зверталась до Корабельного РАЦС для отримання свідоцтва про смерть депутата Херсонської міської ради Васильєва Олександра Миколайовича, на що отримала відмову (і все це не оскаржувалось учасниками справи), ураховуючи навіть той факт, що законодавство жодним чином не зобов’язую мене збирати будь-які докази щодо смерті депутата. Крім того, в матеріалах справи наявне навіть звернення Херсонської міської ради до Херсонської міської виборчої комісії стосовно смерті депутата Херсонської міської ради Васильєва Олександра Миколайовича. Попри це суд вважає, що Херсонська міська виборча комісія, на яку покладений виборчий процес та зокрема визнання обраними депутатів не вчиняє бездіяльність, отримуючи інформацію про смерть депутата та 10 місяців не роблячи жодних запитів до органів РАЦС. Суд першої інстанції не побачив в цьому порушення закону і визнав, що у Херсонської міської виборчої комісії відсутнє право звертатися до органів РАЦС.

Втім суд не пояснив, як саме ефективно Херсонська міська виборча комісія може реалізовувати ст. ст. 25, 90 Закону України «Про місцеві вибори», не маючи можливості та навіть обов’язку з’ясовувати та перевіряти інформацію, що надходить до виборчої комісії. Таким чином суд фактично визнає законним, що Херсонська міська виборча комісія має інформацію з різних джерел про смерть депутата, але будь-яким чином це не перевіряє, що дозволяє не виносити будь-яких рішень та вдаватися до маніпуляцій, ураховуючи ймовірні договірняки з Херсонською міською Радою та Корабельним РАЦСом, щоб будь-яким чином не визнавати мене депутаткою. Щодо позовних вимог, я змушена була звернутися саме з такими вимогами у зв’язку з тим, що лише задоволення саме таких вимог може бути ефективним в моїй ситуації, бо ймовірна змова Херсонської міської виборчої комісії, Херсонської міської ради та Корабельного РАЦСу дозволяють не визнавати мене депутаткою скільки завгодно часу, при тому я отримувала ряд запевнень, що мене ніколи не визнають!
Боротьба продовжуєтья!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН