Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У театрі ім. Миколи Куліша пройшли урочистості до Дня української писемності та мови

У Херсоні в музично-драматичному театрі ім. М.Куліша відбулась святкова зустріч представників творчих професій Херсонщини з нагоди Дня української писемності та мови.

Це свято встановлене Указом Президента України в 1997 році і відзначається щорічно на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Ініціатором та організатором заходу виступив депутат Херсонської обласної ради та голова Громадської платформи «Добро переможе» Юрій Рожков разом з Херсонським Благодійним фондом «Захист».

У привітальному слові на вечорі він підкреслив, що така зустріч має дуже важливе значення для письменників, журналістів, художників і театралів, тому що вона об’єднує, нагадує про спільні цінності та головну мету діяльності кожної творчої спілки – збагатити українську культуру новими досягненнями, зробити нашу країну міцною та процвітаючою, насправді європейською державою! Мова – це скарбниця народних цінностей, джерело української мудрості та важливий показник демократичності суспільства!

В програмі святкового вечора були пісні, танці, декламація віршів та презентація картин. Творчі люди подякували Юрію Рожкову та публічно відмітили, що, чи не вперше за стільки років, вони святкують разом у дружньому колі і відчувають справжню гармонію.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН