Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Прокуратура скасувала незаконне рішення Херсонської міськради

За втручання прокуратури скасовано незаконне рішення міськради, яким звільнено суб’єктів господарювання від сплати за використання земельних ділянок

Рішенням Херсонського окружного адміністративного суду від 25.10.2018 задоволено позов керівника Херсонської місцевої прокуратури про визнання протиправним та скасування рішення Херсонської міської ради № 1421 від 05.06.2018, яким скасовано рішення виконавчого комітету Херсонської міської ради від 19.12.2017 № 433 «Про затвердження актів про визначення та відшкодування збитків, заподіяних власникам землі та землекористувачам внаслідок порушення земельного законодавства».

Вищевказаним рішенням виконавчого комітету затверджено 30 актів про визначення та відшкодування збитків, заподіяних власникам землі та землекористувачам внаслідок порушення земельного законодавства суб’єктами господарювання, на загальну суму майже 6,5 млн. грн.
Таким чином, скасування необгрунтованого та незаконного рішення Херсонської міської ради надає можливість для надходження до місцевого бюджету значної суми коштів за використання юридичними особами земельних ділянок без правовстановлюючих документів.

Прокуратура Херсонської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН