Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні пройшов Всеукраїнський турнір юних математиків

Про це на Фейсбуці повідомив Олександр Співаковський, народний депутат України:

 – Сьогодні вітав учасників ХХІ Всеукраїнського турніру юних математиків імені професора М.Й. Ядренка, який проходить нині на Херсонщині на базі Школи гуманітарної праці. Це командно-особисті змагання, з елементами математичного бою: на одному майданчику в Херсоні зібралась інтелектуальна еліта держави, людський капітал найкращих математичних шкіл півдня і півночі, сходу і заходу України, відомі професори і видатні вчителі, які зуміли в дітей пробудити великий потяг до знань, мотивувати їх вчитись, пізнавати нове, досліджувати, застосовувати свої знання на практиці і бути в команді. Дивлячись в очі юні, згадував і свої роки, адже базова освіта у мене фізико-математична, в минулому пройшов теж Школу юних математиків, отримав серйозну базу фундаментальних знань.
На жаль, цього року в Україні вчительські спеціальності обрало мало випускників шкіл: фізики-112, хімії- 208, математики – 353. Наша держава за ці роки втратила фізико-математичну освіту, вона стала елітарною, а в сільській місцевості діти взагалі відрізані від неї.
Якщо Україна хоче бути лідером у сфері новітніх розробок, потрібно повернути до системи масової освіти фундаментальні знання точних наук. Кабінет Міністрів України повинен розробити програму розвитку людського капіталу для збалансованого розвитку всієї території України, аби кожна дитина мала рівний доступ до якісних освітніх послуг.
З задоволенням відповів на кожне запитання учасників всеукраїнського турнір, поділився і своїм досвідом спілкування з херсонськими студентами, які вже на 2-3 курсі стають успішними співробітниками міжнародних компаній.
Побажав юним математикам будувати кар’єру в рідній країні, а їх наставникам – формувати власні школи, аби більше молоді мало можливість отримати фундаментальні знання і застосувати їх в Україні, яка вибудовує свій демократичний шлях. Лише разом ми можемо змінити життя в рідній Україні!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН