Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські «Веселі чобітки» відтанцювали вже 5 десятиліть

Наприкінці жовтня на сцені Херсонського державного університету народний художній ансамбль танцю «Веселі чобітки» відзначив півстолітній ювілей.

Хореографічний колектив Палацу дитячої та юнацької творчості заснований 1968 року народною артисткою України Людмилою Сидошенко, яка нині живе і працює режисером масових заходів у столиці.

Очолює колектив вихованка Людмили Георгіївни, відмінник освіти України Ірина Близнюкова: «Зараз ми вчимо хореографії 180 дітей віком від 3 до 18 років. «Веселі чобітки» – один з перших танцювальних колективів, який почав працювати з такими маленькими дітьми. Але, як би не було важко, ми намагаємось навчити їх хореографії, любити танець. Беремо участь у всіх загальноміських масових заходах і всеукраїнських фестивалях. Зараз очікуємо на участь у хореографічному конкурсі, журі якого очолює Раду Поклітару, а взимку вирушимо до Карпат, де також візьмемо участь у загальнодержавному конкурсі. Святкування 50-річчя – не творчий звіт колективу, а, скоріше, зустріч випускників, які пов’язали життя з хореографією. Хочемо, щоб учні побачили, як можна продовжити займатись танцем у дорослому віці».

Три хореографи, три концертмейстери, костюмер – педагогічний колектив «Веселих чобіток» невеликий.

34 роки працює педагогом-хореографом випускниця ансамблю, відмінник освіти Світлана Ліпська: «У 5 років прийшла у «Веселі чобітки» і залишаюсь до сьогоднішнього дня. Найголовніше у роботі з дітками – зацікавити їх танцем, грати, як з власною дитиною, полюбити, щоб вони завжди приходили до нас у гарному настрої і хотіли займатись». На концерті найменші вихованці вперше вийшли на велику сцену з «Дитячими пустощами». Більш старші діти виконали «Східні арабески», «Волинську польку», танець «Дружба» та «Ляльковий світ».

Вихованці виростають і обирають свій життєвий шлях. А педагогічний колектив вже більше, ніж півстоліття, приймає до своїх лав маленьких херсонців і вчить їх передавати почуття й думки у мистецтві танцю.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН