Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Хто не голосував за скасування статусу регіональної у російської мови у Херсоні

19 жовтня 2018 року під час пленарного засідання сесії Херсонської міської ради було ухвалено рішення про скасування статусу регіональної у російської мови. 

21 серпня 2012 року було ухвалено рішення «Про реалізацію положень Закону України «Про засади державної мовної політики» в місті Херсоні». Цим рішенням фактично надавався статус регіональної російській мові. Тоді проект набрав рекордні 47 голосів “ЗА”, проти голосували депутати Марина Войтенко, Віктор Гаврилюк, Віктор Іванушкін, Володимир Мииколаєнко, Станіслав Трошин та Олексій Урсуленко, утримався Віктор Трамбовецький, не голосували Валентина Січова та Володимир Новгородський.

Минулої п’ятниці майже так само одностайно депутати проголосували за скасування даного рішення. Не було голосів “проти”, але були п’ятеро таких, що не голосували – просто не натиснули жодної кнопки: Юрій Марієв, Сергій Собчук, Антон Хмаро, Ігор Грек, В’ячеслав Яременко. Минулої каденції Ігор Грек голосував ЗА надання російській статусу регіональної. Інших депутатів, які не голосували у п’ятницю, минулої каденції не було.

Херсонський вісник

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН