Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці депутатів навчали, в чому полягають їх обов’язки

23 жовтня в місті Нова Каховка відбулося навчання для депутатів громад Херсонщини «Статус, права та обов’язки депутатів місцевих рад».

Ділився своїми знаннями та досвідом радник з питань децентралізації Херсонського ЦРМС Леонід Жовтило, який у минулому обіймав посади в органах місцевого самоврядування – був депутатом, заступником голови районної ради та головою районної ради на Кіровоградщині.

Під час навчання розглядалися наступні теми: правовий статус депутатів та посадових осіб місцевих рад ОТГ, організація роботи місцевої ради ОТГ (сесія як основна форма роботи; пленарні засідання ради, порядок їхньої підготовки та проведення; регламент діяльності ради; робота постійних депутатських комісій), депутатські запити і звернення. Написання депутатських запитів та звернень, антикорупційне законодавство та його нові особливості в роботі посадових осіб органів місцевого самоврядування та місцевих депутатів; підзвітність та прозорість у роботі місцевих рад. Впровадження нормативно-правових актів, які сприятимуть публічності органів місцевого самоврядування.

– У нас була можливість розібрати реальні кейси, поділилися своїм досвідом, а також дізнатися про непопулярні, але не менш корисні для роботи права депутатів. Наприклад, депутат місцевої ради має право брати участь з правом дорадчого голосу в роботі інших органів місцевого самоврядування при розгляді ними питань та прийнятті рішень, що зачіпають інтереси виборців його виборчого округу чи територіальної громади, від яких його обрано, – поділилась враженнями від заходу Світлана Бенедисюк, депутатка Горностаївської ОТГ.

Захід проведено за підтримки програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe та Мінрегіону України.

Херсонський центр місцевого самоврядування

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН