Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Державна фіскальна служба в Херсонській області розпочинає місячник з легалізації найманої праці

Протягом вересня податківці спільно з представниками обласних управлінь Держпраці та Пенсійного фонду проводили роз’яснювальну роботу з підприємцями.

У жовтні співробітники цих структур розпочинають перевірки суб’єктів господарювання, які, за наявною інформацією, офіційно не працевлаштовують своїх робітників.

Як отримують таку інформацію контролюючі органи? У кожному районі діють робочі групи, до складу яких входять співробітники Держпраці, Нацполіції, фіскальної служби, Пенсійного фонду, які обстежують ринки, інші об’єкти господарювання і надають інформацію.

«Є такі випадки серед ФОПівців, які реєструють касовий апарат, але не вказують найманого працівника. Багато порушень фіксується при вивченні державного реєстру підприємницької діяльності, особливо – у сфері пасажироперевезень. Таксисти ставлять «шашечки» і виїжджають на маршрут, не маючи ліцензій. Цими випадками ми ї займатимемось протягом місяця», – розповів заступник начальника управління податків і зборів фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі Олексій Юсов.

Фіскальна служба наділена повноваженнями перевіряти, чи всі наймані працівники оформлені офіційно. Для суб’єктів господарювання, які користуються працею нелегалів, встановлені чималі штрафи. Податкова надає інформацію управлінню Держпраці, яке нараховує підприємцям від 3 до 100 мінімальних заробітних плат. Максимальний розмір призначається за те, що представників контролюючих органів не допускають до перевірки, а це більше 372 тисяч гривень.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН