Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині Червоний хрест надає гуманітарну та психолого-соціальну допомогу переселенцям з Криму

22 серпня 2018 р. Постійний Представник Президента України в АРК Борис Бабін та головний консультант служби міжнародних зв’язків Таїсія Ткаченко у ході робочої зустрічі з головою офісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Одесі Анастасією Марчук обговорили ряд нагальних питань стосовно надання гуманітарної допомоги ВПО та осіб, що прибувають з тимчасово окупованого Криму, забезпечення належних умов щодо соціальної адаптації таких осіб на материковій частині країни, зокрема у Херсонській області.

Анастасія Марчук презентувала здійснення місії МКЧХ у Херсонській області, зокрема у наближених до Криму районах, яка реалізується через тісну співпрацю та взаємодію з Херсонською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України. Така червонохрестна діяльність передбачає надання гуманітарної допомоги та психолого-соціальної підтримки ВПО, встановлення сімейних зав’язків для родин, які розшукують своїх рідних та проведення курсів, тренінгів для волонтерської роботи. Було обговорено як перспективи розміщення інформаційних матеріалів щодо діяльності Товариства Червоного Хреста України на КПВВ, так і можливість розміщення відповідних інформаційних стендів в приміщенні паспортного сервісу офісу держпідприємства «Документ» в Херсоні, як місця масового відвідання кримчан.

Постійний Представник звернув увагу на динаміку зростання кількості зареєстрованих ВПО з Криму та окреслив основні чинники, які впливають на збільшення кількості таких осіб. Обговорювалися гуманітарні наслідки збільшення студентів з Криму завдяки реалізованій ними можливості вступу до закладів вищої освіти за спрощеною процедурою в рамках «Крим – Україна». Борис Бабін звернув увагу на ряд проблемних питань з облаштування КПВВ пунктами з надання невідкладної допомоги та забезпечення необхідними засобами медичного призначання та встановлення пунктів для обігріву в холодну пору року.

Окремо обговорювалась ситуація зі зниклими безвісти, зокрема на ТОТ України в Криму та порушень норм гуманітарного права окупаційною владою, питання які при цьому виникають через поточну діяльність наявного офісу МКЧХ у Сімферополі. Було обговорено роль МКЧХ щодо вжиття заходів з розшуку зниклих та проведення тренінгів та семінарів-навчань для правоохоронних органів. Також було позитивно зазначено на прийнятті Закону України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти» від 12 липня 2018 р. № 2505-VIII, який дозволяє прискорити процес розшуку та ідентифікації зниклих безвісти осіб. Було обговорено гуманітарні наслідки ескалації протиправних дій Росії в акваторіях Азовського та Чорного морів.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН