Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі правоохоронці викрили шахрая, який виманив у держави понад 40 тисяч

Зловмисник заволодів грошима, призначеними для виплати соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям шляхом використання підроблених документів

Будучи офіційно безробітним, одесит не мав права на отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, та усвідомлюючи це, шахрай звернувся до державних органів із заявою про призначення йому таких виплат, при цьому він надав підроблені довідки про нібито отримані доходи, пише Depo.Одеса з посиланням на відділ комунікації ГУ НП Одещини.

На підставі підроблених документів чиновники винесли відповідне рішення на користь заявника. Таким чином зловмисник отримав понад 40 тисяч гривень державних коштів.

Через деякий час службовці вказаної організації виявили підробку та звернулися до правоохоронних органів. Під час слідства шахрая було викрито.

“Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч.ч. 1 і 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років”, – розповів т.в.о. заступника начальника Київського відділу поліції Олександр Мільчук.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН