Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Першого вересня майже 500 учнів Голопристанської ЗОШ №1 перетнуть поріг оновленої енергоефективної школи

Першого вересня майже 500 учнів Голопристанської ЗОШ №1 перетнуть поріг оновленої енергоефективної школи. Завдяки фінансовому вкладу жителів Європейського Союзу діти матимуть можливість освоювати нові горизонти у теплих та комфортних класних кімнатах.

Будівельні роботи з утеплення та впровадження енергоефективних заходів у Голопристанській ЗОШ №1, що реалізуються в рамках проекту «Впровадження економічно доцільної моделі сталого енергетичного розвитку теплопостачання на прикладі теплового району міста Гола Пристань», майже завершились. Школа вже радує усіх перехожих новим зовнішнім виглядом, а з початком опалювального сезону голопристанці зможуть оцінити результативність впроваджених заходів.

Нагадаємо, що лише після заміни вікон та дверей температура у приміщеннях школи піднялась на три градуси, а утеплені стіни, дах та цоколь дозволять підняти температуру в школі до нормативних 20оС. При цьому витрати на опалення будівлі будуть значно менші порівняно з минулими сезонами, оскільки тепло вже не буде «тікати», а залишатиметься в приміщеннях.

До того ж, опалювати школу та сусідній дитячий садочок буде нова котельня, яка працює завдяки біопаливу. ЇЇ модернізували ще у минулому році і вже скоро розпочнуть роботи із заміни теплотрас до входу в школу та садочок.

А, нещодавно, з’явилась ще одна гарна новина – проект реконструкції внутрішньої системи опалення в Голопристанській школі №1 вже пройшов Державну будівельну експертизу. Зараз повним ходом ідуть підготовчі роботи для отримання дозволу на початок будівельних робіт.

Energycluster

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН