Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Розмитнення контейнерів в Одеській області принесло бюджету 15,5 мільярдів гривень

За 7 місяців 2018 року до держскарбниці перераховано 15,5 мільярдів гривень від розмитнення контейнерів в Одеській області. Про це повідомили у департаменті економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації.

«Підприємці все частіше обирають Одеську область для розмитнення вантажу. Адже для створення комфортних умов ведення бізнесу на території регіону реалізується одразу декілька пілотних проектів. Стабільно зростає кількість контейнерів на Одеській митниці. Відтак, загальна сума перерахованих митних платежів до держбюджету перевищила минулорічну на 3,4 мільярда гривень», — підкреслив директор департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Радулов.

Зазначимо, минулого року голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов ініціював проект законодавчих змін, що має на меті спростити процедури фітосанітарного контролю в регіоні. Вже за 7 місяців 2018 року фітосанітарний контроль в режимі «імпорт» пройшли 8399 контейнерів зі 199,3 тисячами тонн овочів та фруктів. Це – більш, ніж у півтора рази більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Нагадаємо, одеські митники розмитнили 28,9% від загальної кількості імпортованих через територію України контейнерів. Це — на 8,2 % більше, ніж за аналогічний період 2017 року. Загалом, цьогоріч в режимі «імпорт» оформлено та розмитнено 35,2 тисячі контейнерів.

Джерело- https://oda.odessa.gov.ua/news/rozmitnenna-kontejneriv-v-odeskij-oblasti-prineslo-budzetu-155-milardiv-griven

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН