Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці активно розвивається спорт

Розвиток спорту – один з пріоритетних напрямків роботи депутатського корпусу та виконавчої влади Новокаховської міської ради. У місті діє дві спортивні школи, секції, відділення федерацій олімпійських та неолімпійських видів спорту. Якщо вкладати в розвиток спортивної інфраструктури, залучати талановитих тренерів і якомога більше дітей, то результати не заставлять довго на себе чекати. Переможницею Універсіади серед легкоатлетів стала вихованка Ігоря Андрійовича Коротуна новокаховчанка Марія Горєлова. А дівчата з Новокаховської футбольної команди вийшли на рівень чемпіонату і деякі з них запрошені до складу збірної України.

У місті активно розвивається футбол (в тому числі серед дівчат), класичний та пляжний волейбол, великий і настільний теніс, бокс, баскетбол, вільна боротьба та легка атлетика. Міська рада затвердила дві програми з розвитку футболу та баскетболу, готується проект і з волейболу.

«У нас відкриті 4 майданчики для гри у пляжний волейбол. І вже другий рік поспіль проходить Чемпіонат України з цього виду спорту. Спортмайданчики не простоюють. На минулих вихідних відбувся турнір з класичного волейболу за ініціативи аматорських ветеранських команд. 5 чоловічих та 5 жіночих команд змагались за Кубок міського голови. І наступного року будемо раді бачити ці та інші команди, які доєднаються. У Новій Каховці будь-яке змагання стає культурно-спортивним святом», – не без гордості розповіла начальниця відділу сім’ї, молоді та спорту Новокаховської міської ради Наталя Таран.

Щоб підростаюче покоління мало всі можливості для спортивного розвитку і виборювало найвищі спортивні титули, до роботи у спортшколах та секціях залучені талановиті тренери. Цього року тренером спортивної школи «Таврія» стане вихованець Ігоря Коротуна Владислав Шалухін, який повертається до міста після здобуття фахової освіти.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН