Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фермер з Миколаївщини займається вирощуванням екзотичних органічних культур

На фермі у місті Первомайську (Миколаївська область) вирощують незвичайну органічну продукцію. Поряд з традиційними томатами чи патисонами тут збирають бамію та трюфельну картоплю Віталот. Також експериментують з мелотрією або мексиканським огірком.

За словами Яна Островського, засновника ферми, овочівництвом він займається кілька років. Аби розпочати справу, знадобився невеликий капітал. Фермер знайшов землю для вирощування овочів та орендував приміщення для переробки, повідомляє agroday.com.ua.

Зараз ферма займає площу 2 га. Щороку культивована земля розширюється, також згодом планують побудувати теплицю для вирощування розсади.

«У нас немає штатного агронома, але з професіоналами консультуємось. Через те, що вирощуємо незвичні овочі і в органічних умовах, доводиться шукати інформацію в іноземних джерелах, бо для вітчизняних спеціалістів це щось зовсім нове», — говорить фермер.

Всі рослини знаходяться на краплинному зрошенні. Разом з водою вносяться також добрива та біопрепарати. Врожай збирають вручну.

Ян Островський додає, що цьогоріч на фермі запускають новий консервний цех, який працюватиме за стандартами НАССР, пише СуперАгроном.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН