В особистому селянському господарстві с. Приморське, Приморської сільської ради, Скадовського району Херсонської області зареєстровано загибель однієї голови свині з підозрою на захворювання африканської чуми свиней.

7 серпня 2018 року відібрано патологічний матеріал від свині та направлено для дослідження на африканську чуму свиней до Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

8.08.2018 року за результатами дослідження патологічного матеріалу Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби встановлено діагноз АЧС.

Наразі затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту і спостереження.

Зона епізоотичного вогнища (неблагополучний пункт) – с. Приморське, Приморської сільської ради, Скадовського району Херсонської області.

Територія зони захисту у радіусі 3 км від епізоотичного вогнища, до якої входять адміністративні території Скадовського району Приморської сільської ради, с. Приморське.

Зона спостереження (нагляду) – територія радіусом 7 км від зовнішніх меж зони захисту, до якої входять адміністративні території Скадовського району (м. Скадовськ), Антонівської сільської ради (с. Антонівка, ДПДГ «Інститут рису», Улянівської сільської ради (с.Улянівка), Тарасівської сільської ради (с.Новоукраїнка,с.Дарівка), Широківської сільської ради (с.Гостроподолянське), Благодатненської сільської ради (с.Благодатне)

В осередках захворювання спеціалістами ветеринарної медицини та відповідних служб вживаються заходи, передбачені вимогами «Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней» з метою локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Встановлюються карантинні пости, організовується їх робота.

Серед населення проводиться роз’яснювальна робота, надаються рекомендації керівникам господарств різних форм власності щодо посилення заходів біобезпеки.