Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бердянську плануєтсья створення першої міської територіальної громади

З цього приводу керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко спільно з представниками Управління містобудування та архітектури провела робочу нараду з керівництвом м.Бердянська та Бердянської райдержадміністрації, а також Азовської сільської ради. Мова йшла про приєднання до міста обласного значення Бердянськ суміжної Азовської сільської територіальної громади.

– Процедура приєднання передбачає добровільність, як з боку громад міст обласного значення, так і сільських, селищних громад, які межують з цими містами. Ми мусимо пришвидшитись, аби процес децентралізації відбувся планово по всій території Запорізької області, – підкреслила Зінаїда Бойко.

Виконуюча обов’язки голови Азовської сільської ради Ольга Колодяжна  повідомила, що Азовською сільською радою вже ініційовано добровільне приєднання до Бердянської міської ради, про що направлено відповідну пропозицію. Наразі слово за Бердянською міською радою. Під час наради учасники розглянули процедурні питання можливого приєднання Азовської сільської територіальної громади.

Для закінчення процедури приєднання необхідно внести зміни до перспективного плану формування територій громад Запорізької області, передбачивши в ньому Бердянську міську територіальну громаду з центром у місті Бердянськ. До її складу буде входити Бердянська міська рада, Нововасилівська сільська рада та Азовська сільська рада.

Нагадаємо, що у травні набрав чинності Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», який дозволяє суміжним територіальним громадам приєднуватися до громад міст обласного значення без зайвих бюрократичних процедур, тобто без проведення перших виборів до міської ради та виборів голови ОТГ. Крім цього, закон прирівняв територіальні громади міст обласного значення до спроможних ОТГ. Чотири міста обласного значення Запорізької області (Запоріжжя, Бердянськ, Мелітополь, Токмак) мають можливість скористатися цим законом та приєднати суміжні громади. Місто Енергодар на сьогодні вже не має такої можливості у зв’язку з тим, що повністю оточено об’єднаними територіальними громадами.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН