Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині проходить археологічна експедиція

На Херсонщині триває археологічна експедиція біля населеного пункту Тягинка, що в Бериславському районі. Село цікаве своєю історією, географічним розташуванням. У другій половині 17ст. на місці села знаходилась турецька фортеця Тягин, поблизу знаходиться Мале і Велике городище. Нині в Тягинці проходиь археологічна експедиція, – повідомляє “Український південь.
 Так, пише на своїй сторінці у ФБ Ібрагім Сулейманов:Сьогодні відвідали археологічну експедицію, яка працює на місці стародавнього міста, яке в різні часи належало різним державам. Спочатку це було кримськотатарське місто, потім воно тісно переплітається з історією Літовського князівства, за часи Вітовта.

Саме про це розповідав керівник південної середньовічної експедиції Біляєва Світлана Олександрівна (на фото вона тримає залишки кувшина часів кримського Ханства) Вже знайдені цінні артефакти, деякі з них ви можете побачити прямо тут. Це кінці арбалетних стріл, кераміку, шпори та інш.
Зовсім скоро радіо Куреш покаже в своєму сюжеті, вражаючі деталі експедиції”.

В соціальній мережі активно обговорюється ця подія, аналізується минуле УкраїниNatalya Bimbirayte коментує так:

И непосредственно в Тягини, которые сейчас мы называем средневековым городищем, в прошлом году найдены остатки керамического водопровода XIV века и много других ценны артефактов. Представьте себе степень цивиилизации

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН