Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Н Херсонщині до державної власності повернуто земельну ділянку площею 49 га

Завдяки принциповій позиції прокуратури до державної власності повернуто земельну ділянку площею 49 га

Рішенням господарського суду Херсонської області задоволено позов Бериславської місцевої прокуратури до фізичної особи підприємця про повернення водного об’єкту загальнодержавного значення та земельної ділянки під ним площею 49 га вартістю майже 1,2 млн.грн. розташованої на території Гаврилівського лісництва ДП «Великоолександрівське лісомисливське господарство».

Підставою для звернення прокурора до суду в інтересах держави стало безоплатне використання підприємцем землі та водного об’єкту для риборозведення за відсутності правовстановлюючих документів. Зазначений водний об’єкт є частиною Каховського водосховища комплексного призначення, який не може передаватися в оренду, а відтак і не може використовуватися одноособово для здійснення підприємницької діяльності. Вказане не завадило підприємцю розмістити на землях лісового фонду будиночок охорони та альтанки для відпочинку, чим позбавлено громадян права вільного користування водним об’єктом.
Судовим рішенням підприємця зобов’язано звільнити земельну ділянку Гаврилівського лісництва ДП «Великоолександрівське лісомисливське господарство» шляхом демонтажу самовільно розміщених споруд та повернути її Херсонській обласній державній адміністрації.

Прокуратура Херсонської  області
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН