Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському обласному художньому музеї ім. О.О.Шовкуненка виставка хорватських фотомитців

20 липня у Херсонському обласному художньому музеї ім. О.О.Шовкуненка відбулось відкриття виставки хорватських фотомитців – Маріо Ромулича та Дражена Стойчича «Спалах різноманітності». На виставці представлено 40 фотографій з краєвидами та мальовничими міськими пейзажами Хорватії. Це результат багаторічної роботи авторів, мета якої – популяризація пам’яток історії та культури своєї країни, краси її природи.

Відкриття відбулось за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Хорватія в Україні пана Томіслава Відошевіча та голови ХДА Андрія Гордєєва. Презентувала виставку директор музею, заслужений працівник культури Аліна Доценко.

«У цьому році ми відзначаємо 5-річчя нашого вступу в Європейський Союз. В рамках святкування цієї події виставка «Спалах різноманітності» проїде по багатьом європейським містам, щоб показати Хорватію як одну з країн ЄС. Всі ми різні, але всі ми європейці. І мені дуже приємно, що сьогодні виставка приїхала до Херсона, тому що Херсон і Україна – це також Європа » – зазначив Томіслав Відошевіч.

Фотопроект «Спалах різноманітності» в 2013 році був представлений в будівлі Ради Європи, а також подорожував галереями і музеями Бельгії та Австрії, де мав великий успіх.

Впродовж місяця експозиція виставки чекає на всіх бажаючих познайомитись з неймовірним ландшафтним різноманіттям Хорватії та творчістю Маріо Ромулича та Дражена Стойчича.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН