Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відкрилась фотовиставка відомих хорватських митців

20 липня вперше у Херсонському обласному художньому музеї ім. О. О. Шовкуненка урочисто відкрили виставку «Спалах різноманітності» двох хорватських авторів – Маріо Ромулича та Дражена Стойчича, яку презентував Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні пан Томіслав Відошевіч.

Виставка складається з 40 художніх фотографій з пейзажами та міськими видами Хорватії. Її було представлено також у галереях та музеях Бельгії і Австрії.  Маріо Ромулич та Дражен Стойчич – відомі фотографи з м. Осієк що в Хорватії. Митці співпрацюють більше семи років.

Привітав присутніх з відкриттям визначного культурного проекту голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

«Сьогоднішня виставка двох хорватських авторів Маріо Ромулича та Дражена Стойчича у свій час була представлена в Брюсселі, у будинку Ради Європи з нагоди повноправного вступу Республіки Хорватії в ЄС, а тепер представлена в Херсоні, у той час, коли Хорватія головує у Комітеті міністрів Ради Європи. Це ще раз доводить, що партнерство України та Європейського Союзу – не лише політика та бізнес. Це й культурний обмін між нашими державами. Адже, Україна має власний потенціал, власну культуру та власне бачення світу. Та жодна країна світу не може бути успішною, орієнтуючись лише на себе, не вивчаючи історію та побут інших держав», – наголосив Андрій Гордєєв.

У свою чергу Повноважний Посол Томіслав Відошевіч подякував за гостинний прийом на Херсонщині.

«Мені дуже приємно, що сьогодні ця чудова виставка відкрилася у вашому місті, тому що Херсон і Україна – це Європа. Я надзвичайно вражений вашим регіоном та професійною командою керівництва області, де є дивовижне поєднання мудрості, досвіду і ентузіазму для того щоб рухатися далі. І я хочу від Уряду Хорватії та Європейського Союзу передати вітання мегакультурній Херсонщині», – наголосив Томіслав Відошевіч.

Автори фотовиставки, зокрема, створили мультимедійний проект «Осієк, історія одного кохання», який став найкращою фотомонографією міста Осієк та першим у низці їх мультимедійних проектів. Розповідаючи про створення 40 робіт своєї виставки «Спалах різноманітності» автори зазначили, що «Хорватія за площею є  трохи більша  за Нідерланди, Данію, Словаччину чи Коста-Ріку, але менша за полярний архіпелаг Шпіцберген, який належить Норвегії. Проте, її 56,500 квадратних кілометрів мають унікальний різноманітний ландшафт. Фотографії цієї виставки є кращий спосіб, щоб підготувати відвідувачів до такого спалаху різноманіття».

виставку «Спалах різноманітності» в Херсонському обласному художньому музеї ім.О.О.Шовкуненка можуть відвідати усі бажаючі протягом наступних двох тижнів.

Джерело-http://khoda.gov.ua/na-hersonshhin%D1%96-v%D1%96dkrilas-fotovistavka-v%D1%96domih-horvatskih-mitc%D1%96v

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН