Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеську відбулася соціально-спортивна акція «Юна баскетбольна зірка Таврії»

З 4 по 12 липня у Генічеську відбулася соціально-спортивна акція «Юна баскетбольна зірка Таврії» для найкращих баскетболісток Херсонщини. Спортивний захід відбувся в рамках американсько-українського гранту,  який отримав завідувач кафедри екології та географії Херсонського державного університету Олексій Давидов та спрямований на розвиток дитячого жіночого спорту в Україні.

До акції долучилися 25 дівчат віком від 10 до 14 років, які мають досвід виступу в обласному,

регіональному та навіть всеукраїнському етапах юнацької баскетбольної ліги у сезоні 2017-18 р.р.

До того ж, до роботи з дітьми були запрошені провідні тренери України південного регіону та Херсонської області: В.Мельничук, С.Петренко, В.Гацоєв та О.Давидов. Тренерському корпусу активно допомагали гравці баскетбольної команди ХДУ «Таврійська Зірка»: студентка факультету біології, географії та екології М.Глєбова та студентки факультету фізичного виховання та спорту В.Антонюк та В.Гулько.

Під час тренувальної складової акції її учасники займалися розвитком навиків індивідуальної техніки й тактики гри юних баскетболісток, як в нападі, так і в захисті.

Протягом тижня дівчата опанували правильну техніку передачі та прийому м’яча, дриблінгу без зорового контролю, елементів подвійного кроку, зашагування, показу на кидок, роботи у захисній стойці, комунікації у елементарних командних взаємодіях.

Окрім того, на учасниць акції чекало й вивчення історії баскетболу, Чемпіонату Європи та Світу.

У вільні від тренувань дні у дні юні баскетболістки відвідали Арабатську Стрілку, де ознайомилися з унікальними природними ресурсами Генічеського району.

В передостанній день заходу на дівчат чекали естафети та конкурси для виявлення командної та індивідуальної майстерності.

За результатами роботи соціально-спортивної акції кожна дитина отримала невеличкі подарунки та сертифікат учасника.

Соціально-спортивна акція відбулася за підтримки ректора та членів ректорату Херсонського державного університету, Федерації баскетболу України, Херсонської регіональної федерації баскетболу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН