Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кількість дітей шкільного віку у Бериславському районі за 10 років скоротилась вдвічі

Перший заступник голови райдержадміністрації Ірина Дробиш пояснила, як діятиме влада району в нових умовах, щоб у результаті діти отримували високий рівень знань. Про це йшлося на сходці мешканців села Новокаїри, де обговорювались питання децентралізації і створення нової об’єднаної територіальної громади.

У Бериславському районі проблема освітянської галузі не в тому, що навчальні заклади не відповідають вимогам, а в тому, що у гарних приміщеннях немає кого вчити і немає кому. 2007 року в районі було 7,5 тисяч школярів, цьогоріч – 4,5. Гостро не вистачає педагогів. І навіть за програмою «людського капіталу» ніхто з цьогорічних випускників не захотів здобувати вищу педагогічну освіту. Третина всіх вчителів – пенсійного віку, і після їх виходу на заслужений відпочинок ця проблема буда ще гострішою. Інший бік медалі – якість знань учнів.

«Скільки б ми не вкладали коштів у вікна та двері, в оці храми науки, але якщо не буде якості навчання, все даремно. Ми повинні дати кожній дитині достойний рівень знань, щоб вона могла вступити до вишу, врешті – була соціалізованою. У старших класах повинні бути профільні класи з поглибленим вивченням природничих, мовних наук. А у нас – є вчитель математики – вивчаємо поглиблено цю науку, вчитель хімії – відповідно. У червні депутати виділили з райбюджету 920 тисяч гривень на придбання ще одного шкільного автобуса, щоб діти могли дістатись до укомплектованих шкіл і отримати ґрунтовні знання», – сказала перший заступник голови райдержадміністрації Ірина Дробиш.

Торік район закупив два шкільні автобуси, які доставляють школярів до навчальних закладів сусідніх населених пунктів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН