Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У червні 2018 року на Херсонщині виявлено 90 нелегально працюючих осіб

Головне управління Держпраці у Херсонській області постійно працює над тим, щоб вивести заробітну плату з тіньового сектору та забезпечити легалізацію роботи найманих працівників. Відповідно посадовці постійно проводять інспекційні відвідування, перевірки та беруть участь у превентивних заходах.

Протягом червня 2018 року головні державні інспектори управління з питань праці ГУ Держпраці у Херсонській області взяли участь у проведенні 146 семінарів та здійснили 95 заходів контролю. З них, в 59 інспекційних відвідуваннях виявлено 20 працівників без оформлення трудових відносин з роботодавцем.

Загалом, у червні місяці виявлено 90 працюючих без укладення трудового договору. Відповідно, Головним управлінням винесено приписи на усунення виявлених правопорушень.

Інспектори праці Головного управління оперативно реагують на скарги і звернення, що надходять від працівників, права яких порушуються. Так, фахівцями надано 311 консультацій та виконано 129 документів зі зверненнями.

Нагадуємо, що для уникнення сплати штрафних санкцій у розмірі 30 мінімальних заробітних плат за кожного неоформленного працівника, роботодавець має укласти з працівником трудовий договір, повідомити про прийняття особи на роботу державну фіскальну службу, виплачувати працівнику офіційну заробітну плату в повному обсязі, сплачувати за нього єдиний соціальний внесок.

Якщо Вам відомо про нелегальну працю та заробітну плату «в конвертах», просимо Вас повідомляти на «гарячу» лінію Головного управління Держпраці у Херсонській області за номером (0552) 49-06-30 або заповніть електронну форму повідомлення на нашому сайті  ПОВІДОМИТИ ПРО НЕЗАДЕКЛАРОВАНУ ПРАЦЮАнонімність гарантуємо.

ГУ Держпраці у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН