Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чому у херсонських багатоповерхівках зникло світло?

В соціальних мережах мешканці міста скаржаться на відсутність електроенергії у місцях загального користування будинків. Хто ж винен у ситуації, яка склалася?

А причина одна – багатотисячні борги комунальних підприємств, які обслуговують житлові будинки перед енергопостачальником.

Мова йде про Комунальне підприємство «Дніпровський» виконавчого комітету Херсонської міської ради, яке має заборгованість за використану електроенергію 440 тисяч 729 гривень, Житлово-комунальне підприємство ЖЕК №11 заборгувало 246 тисяч 577 гривень та Комунальне підприємство «Таврійський» виконавчого комітету Херсонської міської ради має борг у сумі 151 тисяча 398 гривень.

Керівництво вказаних КП не сплачують за використану електроенергію та вперто ігнорують неодноразові попередження енергопостачальника про можливість припинення електропостачання через наявну заборгованість у разі не проведення в повному обсязі оплати за спожиту електричну енергію. А від цього страждають пересічні громадяни, які проживають у багатоповерхівках, а це сім’ї з маленькими дітьми та літні люди, які змушені пішки підійматися на верхні поверхи темними під’їздами.

Раніше Товариство отримало гарантійний лист від директора Департаменту житлово-комунального господарства Херсонської міської ради про погашення боргу. Проте кошти на рахунок в повному обсязі, так і не надійшли.

Про відключення від електропостачання в разі не сплати боргу було повідомлено також міського голову м. Херсон та начальника інспекції Держенергонагляду у Херсонській області.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН