Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як змінились статки херсонських депутатів-«комунальників»

Як ми вже повідомляли, депутатський корпус Херсонської міської ради багатий на новопризначених (тобто в діючій каденції) керівників та заступників керівників комунальних підприємств Херсонської міської ради. Якщо на початку їх було 16, то наразі вже 17: керівником КП «Херсонський міський центр земельно-майнових відносин» очолила Олена Мазур.  Жоден із працевлаштованих депутатів за рік місце роботи і посаду не змінив. Єдина особливість: Ігор Токарєв, який знаходиться у прямому підпорядкуванні іншого депутата міської ради Олександра Васильєва, дедалі частіше виконує обов’язки керівника через хворобу пана Олександра.

Єгор Устинов, директор КП «Херсонелектротранс», попри те, що зазначив місце реєстрації Київ, не зазначає київської нерухомості в декларації.

Віталій Урбанський, як і минулого року, не зазначив місця проживання, на відміну від голови фракції Євгена Матковського, який зазначив володіння іншим домоволодінням, чого не робив минулого року.

А тепер – про найцікавіше.

Вже згаданий вище Ігор Токарєв «забув» вказати у декларації зарплату, яку отримує у КП «Херсонкомунтранссервіс», а працює він там з початку 2017-го року – і це чітко видно в тій самій декларації.

Ігор Семенчев, директор КП «Гарантія», а точніше, його дружина, набули у 2017 році земельну ділянку площею 835  кв.м та «Мерседес» вартістю понад 1 млн. грн. Знову Ігор Григорович не відображає, що він є керівником міського осередку партії «Вітчизна». Наразі в реєстрі прав на нерухоме майно є інформація щодо арешту нерухомого майна, яке належить Семенчеву Ігорю Григоровичу, в межах суми стягнення 7 755 478,60 грн. та 803 837,51 грн.

Знову не декларує майна директор КП «Парки Херсона» Сергій Білоковиленко, хоча у відповідності до реєстру арештоване майно він має. До того ж, у 2018-му році дещо погіршився майновий стан Сергія Павловича через ухвалене рішення суду щодо стягнення з нього 665 000,00 грн. на користь Приватного підприємства «Пассаж-Таврія» за договором найму (оренди) торгівельного павільйону. Судова тяганина тривала з 2014 року і завершилась кілька місяців тому не на користь директора комунального підприємства.

Дружина директора КП «Сервіс Опт», Ігоря Грека, у 2017 році стала володаркою магазину площею 42,9 кв. м таквартири 45, 4 кв. м. Щоправда, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані пан Ігор не подавав, а в декларації не зазначив вартості набутих об’єктів: зазначив, що член сім’ї інформацію не надав. Дружина Ігоря Грека – Світлана Жульова – також є бенефіциарним власников двох підприємств – ТОВ «Херсоноптсервіс» та ТОВ «Фермерський ринок», які знаходяться за тією самою юридичною адресою, що і КП «Сервіс Опт» Херсонської міської ради, яке очолює Ігор Грек: м. Херсон, вулиця Некрасова, 2. В декларації пан Грек вказує, що дружина не надала інформації про розташування зазначених підприємств. Колеги нещодавно навіть проводили розслідування із цього приводу, яке має невтішні висновки, щоправда, наразі без наслідків.

Більш того, чотири згаданий вище депутати-очільники комунальних підприємств – пан Грек, пан Білоковиленко, пан Семенчев і пан Токарєв – входять до однієї і тої самої депутатської комісії: з питань містобудування, архітектури,  комунальної власності та регулювання земельних відносин. Тобто чотири депутати-директори або заступники директорів міських комунальних підприємств, які мають серйозні проблеми із відображенням даних про власне майно та судові тяганини з цього приводу, вирішують долю міської землі, комунальної власності, містобудування та архітектури.

Херсонський вісник

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН