Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Русский дом» та невчасна декларація Євгена Назаряна

Євген Назарян – депутат Херсонської міської ради – виявився одним із трьох депутатів, які не подали вчасно декларації про майновий стан та доходи за 2017-й рік. Компанію йому склали Валентин Сух та Антон Хмаро. Подав е-декларацію Євген Назарян лише 13 квітня, уточнену – 17 квітня.

Як і минулого року, Євген Назарян повторив вже улюблену помилку: не зазначив місця проживання, хоча наразі є головою двох ОСББ – «Скіф» та «Скіф-1», які знаходяться в сусідніх будинках. Так само не зазначено, де проживає його дружина – пані Тетяна Полтавцева. За даними реєстру прав на нерухоме майно, подружжя не володіє нерухомістю, проте десь же мешкає? Отже, пан Назарян мав це зазначити.

Також за даними системи Youcontrol, Тетяна Полтавцева є засновником та керівником ТОВ «Русский Дом»: її частка у статутному капіталі становить близько половини, а адресою засновника зазначено ту саму адресу, де зареєстровано і саме товариство. Проте в реєстрі дані про власників майна віднайти не вдалось.

За законом в декларації має бути зазначено як місце проживання (Євген Назарян зазначає, що зареєстрований у місті Херсоні, отже, десь проживає. Також мають бути зазначені корпоративні права та юридичні особи, в яких суб’єкт декларування або члени його родини є кінцевими бенефіциарами. Євген Назарян таку інформацію принаймні про дружину не надав, що також є порушенням.

До Управління захисту економіки Херсонської області у квітні 2018 року було подано повідомлення про корупцію, в якому міститься інформація про не подану вчасно декларацію Євгена Назаряна. Проте наразі про хід справи немає жодної інформації.

Колегам Євген Назарян пояснив невчасну подачу декларації через зміну електронної адреси. Так само через технічні проблеми начебто не подав декларацію вчасно і Антон Хмаро: він замінював ключ. А от Валентин Сух – так само депутат Херсонської міської ради – сказав доволі відверто: «Дякую що нагадали, правда, не маю часу зовсім, щоби заповнити, але я постараюся сьогодні-завтра це зробити. Я просто не встиг цього зробити, винуватий». Щоправда, на винуватість пана Суха УЗЕ так само поки не звертає уваги, хоча заяви було подано іще у квітні.

Якщо пана Назаряна та Хмаро дійсно спіткали технічні проблеми, це легко перевіряється НАЗК. Втім, у депутатів було цілих три місяці, аби подати декларації вчасно. Чому вони цього не зробили, пояснити важко і навряд чи можливо: за три місяці точно можна було владнати проблеми і з електронним ключем, і з поштою. Більш того, Євген Назарян активно відвідував депутатські комісії та сесії Херсонської міської ради, отже, йому не могли не нагадати, що декларацію необхідно подавати вчасно.

До речі, пан Назарян, незважаючи на нехтування законодавством у питаннях строків та повноти відображення даних у деклараціях, тим не менш активно критикує пропозиції змін до бюджету Херсонської міської ради. Дивно, правда?

Херсонський вісник

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН