Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині торгували підробками «сулугуні» та вершкового масла

Цілий підпільний цех з виробництва сурогатної молочної продукції викрили на території області. Організатори такого бізнесу пояснили податківцям, що на цей крок їх підштовхнуло повальне безробіття у їх ньому районі.

Нелегалів виявили податківці та члени робочої групи Великоолександрівської райдержадміністрації. Десять місцевих жителів у жахливих антисанітарних умовах робили багатьма улюблений сир «сулугуні» та вершкове масло. Вироблений сурогат продавали за “чорну” готівку на ринки та у маленькі магазини.

«Була вилучена продукція та обладнання, на якому виготовлялася ця молочна продукція. Загальна вартість вилученого майна склала понад 200 тис. грн.. На сьогодні матеріали знаходяться в суді», – повідомив перший заступник начальника ГУ ДФС у Херсонській області Дмитро Сосинович.

Постраждав і сумлінний виробник такої молочної продукції. Під його торговельною маркою продавали сурогат на території Херсонщини та інших областей. Податківцям вдалося знайти і організаторів виробництва, що буває не так часто. Бізнесмени навіть пішли на контакт і співпрацюють зі слідством. Фіскалам зізналися, що роботи в районі немає і вони вирішили хоч так підзаробити.

Діяльність цеху припинена, а продукцію, яка вже потрапила в торговельну мережу, зараз вилучають. За результатами перевірки, працівники oперативнoгo управління фіcкальнoї служби oблаcті cклали прoтoкoл на підприємця за пoрушення пoрядку прoвадження господарської діяльнocті. Oбладнання, cирoвину та гoтoву прoдукцію вилучили та передали на зберігання.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН