Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

АТОвці та їхні родини лікують душі на острові Джарилгач

 Поблизу відомого Джарилгацького маяка розташувались кілька розбірних будиночків та наметове містечко, в яких протягом літа будуть відпочивати, спілкуватись, займатись очищенням острова від сміття волонтери та учасники війни на Донбасі разом зі своїми родинами.

Волонтерський рух “Душа півдня” на острові Джарилгач вже другий рік поспіль влаштовує реабілітаційний табір для воїнів АТО. Зараз завершились всі процедури й узгодження про перебування табору на острові, облаштоване житло для прийому учасників військових дій.

«Торік у нас перебували воїни з Харкова, Києва, Львова, Гайсина, Маріуполя, фактично – зі всієї України. Вже встановлені 5 будинків і маємо біля сотні наметів, які будуть видаватись всім, хто захоче провести час на острові, вдихнути свіже морське повітря, взяти участь в екологічних акціях. Ми плануємо одночасно приймати до двох сотень осіб», – розповів волонтер, організатор кемпінгу Олександр Діордієв.

У липні волонтери очікують на прибуття агітаційного потягу «Труханівська Січ». Юні пасажири поїзду (близько 100 дітей) стануть гостями реабілітаційного центру.

«Такі центри однозначно потрібні. Якщо чоловік повернувся живим з війни, то все одно його душа зламана. Повертаються хлопці звідти і запитують: «А за що я воював?». Його не розуміє дружина, діти виросли і змінились. Для воїна АТО найголовніше – спілкування з такими ж, як він. І друге – налагодити спілкування в родині, знайти нові точки дотику. Дуже складно відправити людину з мирного життя на війну, але ще складніше – повернути її в родину. Для цього працюють волонтери, психологи, капелани, які допомагають стерти конфліктні ситуації», – сказав військовий капелан Віталій Папушой, який побував практично у всіх «гарячих точках» на Донбасі і зараз продовжує свою місію в реабілітаційному таборі.

Торік учасники реабілітаційного табору проводили кілька акцій з очищення Джарилгачу від сміття, будували дамбу біля відомого маяка. У цей сезон організатори обіцяють не менш цікаві заходи. Побувати на острові можуть всі охочі учасники АТО. Для цього потрібно зареєструватись на сторінці у Фейсбуці «Волонтерський рух «Душа півдня” на острові Джарилгач.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН