Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міські голови від Херсонщини взяли участь у Всеукраїнському муніціпальному форумі

У столиці пройшов XIV Український муніципальний форум, який тривав 18-19 червня. Проводить його Асоціація міст України. Цей традиційний щорічний захід є майданчиком для обговорення питань та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад.

В рамках цьогорічного форуму сьогодні відбувся День місцевої демократії (за підтримки проекту “Партисипативна демократія і обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні”, який реалізує Асоціація міст України спільно з Норвезькою асоціацією місцевих і регіональних влад за підтримки МЗС Норвегії). 
19 червня – День відкритого врядування та економічного розвитку українських міст (за підтримки проекту «Партнерство для розвитку міст» ПРОМІС, який реалізує Федерація Канадських Муніципалітетів у співпраці з Асоціацією міст України).

На Форумі було близько півтисячі учасників, серед яких найвищі посадовці держави та представники інших країн, голови громад-членів АМУ, представники парламенту, уряду та профільних міністерств, а також проектів міжнародної технічної допомоги – партнерів АМУ, експертного середовища.

Делегація учасників від Херсонщини представила територіальні громади області. Серед членів херсонської делегації – міські голови Нової Каховки Володимир Коваленко, Генічеська – Олександр Тулупов, Голої Пристані – Олександр Бабич, секретар Олешківської міськради Дмитро Чурсін, голови Високопільської селищної ОТГ Руслан Застава, Кочубеївської сільської ОТГ – Іван Дударь, Асканія-Нова ОТГ – Віталій Свінціцький, Гладківської сільської ОТГ Олександр Форощук та ін.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН