Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Зміївці говорили про децентралізацію та співпрацю зі швецьким Готландом

13 березня 2018 року в с. Зміївка відбувся семінар на тему децентралізація, де було запрошено голову районної державної адміністрації Олександра Гомона, першого заступника райдержадміністрації Ірину Дробиш та начальника відділу освіти, молоді та спорту Наталю Стаднік.

Озвучуючи основну мету сіменару, Ларс Томсон, керівник проекту по співпраці між Готландом (Швеція) та Зміївка, зазначив, що сьогодні децентралізація або передача значних повноважень та коштів від державних органів органам місцевого самоврядування на місцях, має на меті надати якомога більше повноважень органам, які знаходяться ближче до людей і де такі повноваження можна реалізовувати найуспішніше. Головну роль тут відіграє бажання і спроможність громади користуватися наданою їй владою. Разом з тим перед об’єднаною територіальною громадою відкриваються значні можливості у плані фінансової підтримки з боку держави, Європейського союзу, інших міжнародних організацій, а це значний ресурс у вирішенні питань розвитку і збереження інфраструктури на місцях.

Під час виступу Олександр Гомон, наголосив на тому, що з децентралізації розпочинається побудова нової держави і це є шлях до розвитку і управління територіями. Всі мають розуміти, що процес децентралізації є незворотнім. Подякував гостям за змістовний семінар та висловив надію на плідну співпрацю у майбутньому.

Бериславська РДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН