Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські студенти стали переможцями престижного наукового конкурсу в США

Учні Херсонського фізико-технічного ліцею здобули перемоги – 1 бронза, два срібла на Міжнародному конкурсі наукових проектів GENIUS Olympiad 2018, який пройшов 11-16 червня у місті Освего, штат Нью-Йорк, США.

Олімпіада «Genius» – щорічна міжнародна університетська олімпіада, яка заснована Oswego State University of New York (SUNY) і традиційно проводиться у другій половині червня для випускників шкіл за сприянням The Terra Science and Education Foundation. Олімпіада складається з декількох етапів і виявляє не лише талановитих і успішних учнів, але і надає можливість молоді з різних країн поділитися своїм першим науковим досвідом.

Херсонські учні представляли такі теми:

1) Терентьєв Максим, “Розробка пристрою для покращення венозного кровообігу за допомогою електричного струму”. Наукові керівники: Пашко Іван Михайлович, Пашко Максим Іванович.

2) Тищенко Валерія, “Перетворювач тривимірних механічних коливань в електроенергію”. Науковий керівник Растьогін Михайло Юрійович. 

3) Зелінська Поліна, “Зміна морфофункціональних показників крові під впливом електричної та хімічної сиимуляціі”. Наукові керівники: Растьогін Михайло Юрійович, Пашко Максим Іванович.

Терентьєв Максим – срібна медаль, Тищенко Валерія – срібна медаль, Зелінська Поліна – бронзова медаль.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН