Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині газифіковано ще одне село

31 травня у селі  Первомайське Білокриницької селищної ради (Великоолександрівський район) урочисто  підключили довгоочікуваний природний газ до 22 осель.

Роботи по будівництву підвідного газопроводу до чотирьох  населених пунктів Білокриницької селищної ради протяжністю 13,1 км розпочалися ще у 2011 році за рахунок коштів «Нафтогаз України» (використано 3 945,0 тис грн).

Решту коштів (3138,6 тис.грн.), за  сприянням голови обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва виділив Державний фонд регіонального розвитку у співфінансуванні з Великоолександрівською райдержадміністрацією та Білокриницькою селищною радою.

Таким чином перший блакитний вогник природного газу було запалено у 2016 році у селі Кар’єрне. У 2017 році до переліку газифікованих населених пунктів приєдналося селище Біла Криниця. У кожному населеному пункті створені кооперативи по газифікації та відпрацьовані  питання щодо отримання кредитних коштів по програмі «Власний дім». А сьогодні газифікували ще село Первомайське.

Голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв щиро подякував усім, хто не просто вірив у завершення газифікації села, а працював заради цього.

«Бажаю усім жителям, щоб у їхніх домівках завжди було тепло. Нехай господині із задоволення частують рідних смачними українськими стравами, приготованими на блакитному паливі,» – зазначив Андрій Гордєєв.

Зазначимо, що проектно – кошторисна документація по підвідному газопроводу до населених пунктів Білокриницької селищної ради складає 7083,6 тис. грн, пише сайт ХОДА.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН