Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні прихожани церкви Святої Трійці відзначили храмове свято

У Шуменському мікрорайоні Херсона діє храм Святої Тройці. Цієї неділі клірики й парафіяни відзначили храмове свято, що відбулось просто неба й зібрало херсонців з різних районів міста.

Свято Трійці відзначається на 50-й день від Воскресіння Христового. Святкується на честь сходження Святого Духа на Апостолів.

«Це свято – особливе, урочисте. Цього дня Господь затвердив Церкву Святу, Апостольську, оскільки апостоли почали проповідувати віру Христову з новою силою. Цей день вважається Днем народження Церкви. І ми освячуємо зелень і квіти, тому що як без вологи земля не родила б рослини, так і без віри немає для людини оновлення, народження вже у Церкві Христовій», – сказав у проповіді настоятель храму Святої Трійці, протоієрей Євген Сидоренко.

У Свято-Троїцькому сквері була відслужена урочиста Божественна літургія. Після освячення клечання херсонців запросили на традиційну загальну трапезу. Свято завершилось концертом лауреатів міжнародних пісенних конкурсів Максима Лозового та Єлизавети Волощенко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН