Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Російські власники дитячого табору “Дельфін” будуть нести кримінальну відповідальність?

Залізний Порт – популярний курорт на Чорному морі. Населений пункт розташований в Голопристанському районі Херсонської області на краю степу.

Розтягнувшись вздовж моря, однією стороною межує з Чорноморським біосферним заповідником. Село Залізний Порт в останні роки інтенсивно розвивається як курорт, формується зона сучасних пансіонатів, розташованих поза селом.


Пляжі в Залізному Порту – омріяний літній відпочинок. Відмітна особливість – відкрите море і рівна берегова лінія з відсутністю бухт і заток, що сприяє частій зміні стану прибережних вод. У порівнянні з іншим відомим курортом в Херсонській областізі Скадовськом – море тут чимось нагадує океан: більш глибоке, іноді з штормами. Але насолодитися морем у Залізному Порту може далеко не кожний. Оскільки Російська компанія нахабно та цинічно перекрила доступ до моря.


До кількох видань Херсона надійшла інформація щодо конфліктної ситуації, котра склалася в селищі Залізний Порт Новофедорівської сільської ради Херсонської області, та може призвести до соціальної напруги та вибуху. Так, за наявною інформацією, російська компанія «Камелот Тур», з порушення чинного законодавства придбала право власності на об’єкти нерухомості: пансіонат «Кристал» та Міжнародний дитячий оздоровчий центр «Дельфін», розташовані по вул. Морській в с. Залізний Порт.


На сьогоднішній день власники та посадові особи суб’єктів господарювання, котрим належать вказані об’єкти, захопили частину набережної та перекрили вільний доступ мешканців селища до моря. Три роки назад, під тиском мешканців, завдяки втручанню прокуратури, частина огорожі була демонтована.

Однак, на сьогоднішній день, ситуація знову змінилася в гірший бік . Винні особи не притягнуті до відповідальності, що дозволило знову обмежити доступ мешканцям до моря.

Ситуація, котра склалася навколо захоплення набережної площею 0.8 га, свідчить про наявність фактів злочинів в діях не тільки власників та посадових осіб вказаних об’єктів нерухомості, а й посадових осіб Новофедорівської сільської ради.

Громадська організація «Об’єднання «Ми – Херсонці» звернулася до Національної поліції України, Служби безпеки України та Генеральної прокуратури з проханням розібратися в даному безчинстві. Цікавим виявився факт про те, що за результатами досудового розслідування слідчим 31.08.2016 було прийнято рішення про закриття кримінального провадження нібито у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення. А 12.07.2017, після звернення, Новокаховська місцева прокуратура встановила прийняте рішення передчасним та скасувала постанову про його закриття, розпочавши нове досудове розслідування.

Після цього одразу хочеться поставити питання. Кому було вигідно швидко «зам’яти» справу незважаючи на очевидні, грубі правопорушення з боку російської компанії «Камелот Тур»? Хто сприяє російському беззаконню на території Херсонщини?


З метою попередження чергового передчасного закриття кримінального провадження, ГО Об’єднання «МИ – ХЕРСОНЦІ» вирішила звернутися за допомогою до Народного депутата України Сергія Хланя.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН