Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Восени в Херсоні відбудеться незвичний фестиваль

У Херсоні цієї осені відбудеться фестиваль ленд-арту “Херсон ленд-арт фест”.

Про це поінформував у виступі на молодіжному форумі взаємодії та розвитку, який провела у Херсонській мерії громадська організація “Let’s do it, Ukraine”, представник херсонської громадської організації “Urban Re-Public” Олександр Семенченко.

«Ми почали готувати фестиваль ленд-арту – “Херсон ленд-арт фест”, який відбудеться восени цього року. Лендарт – це мистецтво інтеграції об’єктів в існуючий ландшафт, це об’єкти, які створені з природних матеріалів – ті ж гілки, коріння дерев, камінь, грунт. Мета фестивалю – підвищення рівня екологічної культури (населення – ред.), популяризація цього напрямку мистецтва, і виявлення серед херсонців талановитих імен», – розповів Семенченко.

За його словами, основна локація херсонського фестивалю ленд-арту знаходитиметься в ботанічному саду Херсонського держуніверситету, і кілька локацій – в інших частинах міста.

Як він зазначив, захід відбудеться у вересні.

“Але до вересня на базі ботанічного саду будуть проводитися майстер-класи (з ленд-арту – ред.) для дітей і дорослих”, повідомив Семенченко.

На його думку, цей фестиваль залучить багато туристів у Херсон.

Що ж стосується подальшої долі виготовлених до цього фестивалю інсталяцій, то частина їх і надалі залишатиметься в ботанічному саду, а частина буде вивезена і встановлена у міських парках, прикрасивши їх.

Набережная

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН