Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Громадянська позиція» та «Альтернатива» заявили про своє об’єднання

Сьогодні, 10 травня, у Вінниці політична сила «Альтернатива» та партія «Громадянська позиція» офіційно заявили про своє об’єднання. Таким чином почалось створення великої демократичної опозиції, яка висуне єдиного кандидата на президентських виборах-2019. Ним стане Анатолій Гриценко.

І лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко, і голова «Альтернативи» Єгор Фірсов вже неодноразово заявляли про необхідність широкого об’єднання всіх здорових опозиційних сил. За їх словами, нова опозиція зможе створити єдину дієздатну політичну силу і претендувати на владу. В іншому випадку кожна партія висуне свого кандидата, кожен піде на вибори поодинці та програє. Перемогу ж отримають старі корупційні клани, а існуюча нереформована система збережеться.

«Ми вирішили не тягнути час і вже зараз підтримати кандидатуру Анатолія Гриценка, якого ми, як політична сила «Альтернатива», бачимо найбільш гідним претендентом на президентську посаду з тих, хто сьогодні має реальні шанси на перемогу. Такий вибір обумовлений тим, що кандидатура Гриценка максимально відповідає критеріям патріотичності, професіоналізму і порядності. Його діти і онуки живуть в Україні, у нього немає бізнес інтересів, він не виводив грошей в офшори, він професіонал, який має успішний досвід, в тому числі у військовій сфері, що важливо. Все це не просто компліменти. Гриценко один з небагатьох політиків, які мають високий відсоток довіри людей. Серед усіх кандидатів, що мають шанси на вихід у другий тур, Анатолій Гриценко – єдиний, хто точно піде до кінця і не вступить в переговори з Порошенком і його оточенням», – каже Єгор Фірсов.

Згідно із останніми рейтингами, які нещодавно опублікували Київський міжнародний інститут соціології та група «Рейтинг», Анатолій Гриценко є одним із беззаперечних лідерів. В опитуванні КМІС лідер «Громадянської позиції» у другому турі впевнено перемагає всіх інших кандидатів.

«Об’єднання – це вимога часу і вимога людей, які вболівають за країну. Ми створюємо команду однодумців, патріотів не під президентські вибори. Команду, яка разом пройде і наступні президентські, і парламентські, і місцеві вибори, а головне виконає програму, яку підтримають люди, і поверне нашу країну на позитивний етап розвитку», – сказав Анатолій Гриценко.

Учасники прес-конференції закликали інші політичні сили долучатись до об’єднання. За словами Єгора Фірсов, вже зараз головні претенденти на президентський пост розгорнули штаби і працюють, тому чекати контрпродуктивно.

«Ми закликаємо всі сили об’єднуватися і приймати рішення. Не потрібно вичікувати, поки визначиться фаворит і потім бігти до нього в команду. Поки ми будемо сумніватися і чекати, деструктивні сили будуть працювати, і вони зроблять все, щоб позбавити нас ще мінімум 5 років. Цього часу немає ні в нас, ні в країни», – підсумував Фірсов.

До «Громадянської позиції» вже готові приєднатись й інші політичні сили, про що обумовились учасники прес-конференції. Зокрема, Анатолій Гриценко зазначив, що партія абсолютно відкрита для усіх порядних, чесних та професійних людей, які готові пліч-о-пліч розбудовувати Україну.

«Ми формуємо план дій і під нього формуємо команду людей, які повинні його виконати. Це досить непросто, бо ця команда має витягнути країну з прірви», – підсумував лідер «Громадянської позиції».

Громадянська позиція

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН