Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні оцінили результати виборів у Новорайській ОТГ

29 квітня в Україні відбулися перші вибори у 40 об’єднаних територіальних громадах. На Херсонщині цього разу вибори відбулися лише у Бериславськму районі, де  утворилася перша громада – Новорайська.

На Херсонщині Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» отримала переконливу перемогу – кандидат на посаду голови сільської ради Новорайської об’єднаної територіальної громади Олександр Шокуров переміг із результатом 95,5 %. Кандидати в депутати, представники Партії «Солідарність», отримали понад 20% відсотків представницьких мандатів.

«Ми йшли до цього об’єднання, працювали над реформою Президента України Петра Порошенка. Завдяки підтримці людей сьогодні ми юридично узаконили процес децентралізації, адже втілювати саму реформу ми почали ще два роки тому. За цей час вдалося повернути довіру місцевого населення до влади, результати виборів про це говорять самі за себе», – зазначив під час прес-конференції новообраний голова сільської ради Новорайської об’єднаної територіальної громади Олександр Шокуров.

Керівник Секретаріату Херсонської територіальної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Олексій Шуригін зазначив: «Громади продемонстрували свою спроможність, це є реальний показник роботи влади і найкраща агітація для тих, хто ще у процесі роздумів. Ми надамо всіляку підтримку депутатам та новобраному голові, аби Новорайська громада стала взірцевою».

Депутат обласної ради від «Солідарності» Ігор Йосипенко звернув увагу, що: «Сьогодні відкриваються великі можливості для новостворених громад . Чого вартий тільки прибутковий податок, який буде залишатися у бюджеті громади. Лише по Новорайській сільській раді це більше 5 млн. гривень. І на сьогоднішній день, саме завдяки реформі децентралізації, новообраний сільський голова та депутатський корпус зацікавлені у поповненні бюджету громади, оскільки ці кошти будуть витрачені виключно в межах ОТГ».

Джерело

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН