Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

29 квітня пройдуть перші вибори у Новорайській об’єднаній територіальній громаді

За постановою Центрвиборчкому, в останню неділю квітня відбудуться вибори у Новорайській ОТГ. Всього буде створено 706 нових тергромад у країні, на Херсонщині – ще одна у Бериславському районі.

У єдину Новорайську увійдуть шість населених пунктів. Об’єднуються села Новорайськ, Заможне і Костирка, які входили до Новорайської сільради, та населені пункти Червономаяцької ради (села Червоний Маяк, Крупиця та Ударник).

Голова Новорайської сільради Олександр Шокуров впевнений, що за децентралізацією – майбутнє країни. Разом з передачею повноважень держава наділяє кожного мешканця території відповідальністю за своє село чи селище.

Перш за все, потрібно відновити довіру до держави, до органів місцевого самоврядування у жителів села. А далі – облаштовувати школи, ремонтувати дороги і так далі. Якщо 29 квітня мешканці проголосують за об’єднання, то перше, що потрібно зробити, – організувати ресурсний центр. До роботи запросити молодих освічених фахівців, які живуть на території ОТГ і готові змінювати життя на краще, брати в цьому безпосередню участь”, – сказав голова Новорайської сільради Олександр Шокуров.

Як планується, ресурсний центр займатиметься в тому числі налагодженням зв’язків з міжнародними організаціями та Фондом регіонального розвитку для залучення інвестицій на соціально важливі проекти.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН