Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині почали сіяти рис

Причому площі під нього аграрії планують істотно збільшити — не на 100—200 гектарів, як у минулі роки, а одразу на тисячу.

Відтак клин «білого золота» у степовій Таврії 2018-го має зрости до 8,6 тис. га, повідомляють у Департаменті агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації. Відповідно і врожай, очікується, «поважчає» мінімум на вісім тисяч тонн.

Традиційно у Херсонській області рис вирощували на зрошуваних землях Скадовського, Каланчацького та Голопристанського районів (основний «гравець» — дослідне господарство Інституту рису НААН України під Скадовськом).

Але нині додалися плантації ще й у Бериславському, Каховському та Олешківському районах. Вони невеликі — від двадцяти до сотні гектарів. Такі «пробні» посадки одразу закладають на крапельному зрошенні, сподіваючись: закупівельна ціна збіжжя (вона з року в рік зростає) окупить витрати на «крапельку».

Зважаючи на те, що виробництво рисової крупи в Україні не задовольняє і половини внутрішнього попиту, а імпортований рис помітно дорожчий, для таких сподівань є всі підстави.

“Голос України”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН