Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи захищатимуть права аграріїв на Херсонщині

Сьогодні у Херонській обласній державній адміністрації відбулася нарада з аграріями щодо упорядкування земельних відносин, забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя, про це на Фейсбуці повідомляє Андрій Гордєєв, голова Херсонської обласної державної адміністрації:

 – Під час розмови сільгоспвиробники області поділилися своїми проблемами та висловили невдоволення роботою ГУ Держгеокадастру у Херсонській області. Також були порушені питання щодо механізму та процедури нарахування орендної плати за землі державної власності. Адже Держгеокадастром було встановлено орендну ставку у розмірі 12 % на богарних землях.

Моя думка, що неможливо у зоні ризикового землеробства, коли середній урожай 20-22 ц/га, ставити сплату за тимчасове користування 4000-5000 тис грн з 1 га на рік.
По завершенні наради аграрії вирішили підготувати резолюцію до центральних органів влади для того, щоб вище керівництво держави звернуло увагу на проблеми фермерів і посприяло зниженню орендної ставки до 8%, адже Херсонщина – зона ризикового землеробства.

Фермер – та людина, яка легально працює, дає заробітну плату на селі та платить податки, тому ми маємо захищати їх права! Зрозуміло, що до аграріїв у нас є зустрічне прохання, а саме максимально легалізувати свою роботу та врожай.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН