Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Великокопанівська ОТГ шукає сімейного лікаря

Для фахівця, який погодиться працювати на посаді терапевта, педіатра або сімейного лікаря, вже підготовлене житло і заробітна плата у 10 тисяч гривень. Але поки посада залишається вакантною.

Голова об’єднаної територіальної громади Валентина Костенко розповіла, що «своїх» фахівців чекають в громаді після закінчення медуніверситетів, але зараз не можуть знайти спеціаліста навіть за умови надання житла і виплат різних надбавок з бюджету громади.

«Ми переманили з Херсона собі головного лікаря. Є серед уродженців села і лікарі, але нам потрібні лише за спеціальностями: терапевт, педіатр, сімейний лікар. За програмою «Збереження людського капіталу», готові оплачувати навчання трьох студентів, але залишається питання, чи повернуться вони до домівок. І поки вони вивчаться, пройдуть роки, а спеціаліст потрібен вже сьогодні», – прокоментувала “Українському Півднюголова Великокопанівської ОТГ Валентина Костенко.

Також немає в об’єднаній територіальній громаді штатного юриста, не вистачає вихователів. Попри безробіття на селі, не всі погоджуються працювати у комунальному підприємстві, де потрібно працювати не лише трактористом, а й виконувати функції різноробочого.

Автор: Лідія Григор’єва

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН